Behandelingen

Een goed gebit begint niet bij de tandarts maar bij uzelf. Een goede verzorging van uw gebit zorgt voor een stralende lach.  Bij de Dental Factory kunt u terecht voor alle disciplines van de tandheelkunde.

Preventie

Onder preventieve tandheelkunde verstaan we het voorkomen van cariës (gaatjes), gingivitis of parodontitis (tandvleesontstekingen). Het voorkomen hiervan begint niet bij de tandarts, maar bij uzelf. Door uw gebit goed te onderhouden, legt u zelf de basis voor het behouden van uw gebit. Uw tandarts besteedt veel aandacht aan preventieve tandheelkunde, zodat de conditie van het gebit in een uitstekende staat wordt gehouden. Uiteindelijk wil iedereen een mooi gebit behouden. Eens in de twee jaar maken we röntgenfoto’s om de ruimtes tussen uw tanden en kiezen te bekijken. Wij verwachten van u dat u minstens een keer per jaar voor controle komt.

Mondhygiëne

Wanneer de mondhygiëne van uw gebit niet optimaal is, wordt u door uw tandarts verwezen naar een van onze mondhygiënistes. De mondhygiëniste zal uw gebit reinigen en eventuele problemen aan het tandvlees voorkomen en behandelen. Het in de juiste conditie brengen van uw tandvlees zorgt uiteindelijk voor behoud van uw tanden. U zult tips krijgen hoe u uw gebit en uw tandvlees goed kunt onderhouden.

Endodontologie

Als u door uw eigen tandarts verwezen bent voor een wortelkanaalbehandeling, kunt u ons bellen voor het maken van een afspraak bij onze tandarts-endodontoloog Lydwien Kuijk.  Zij is op maandag aanwezig.

Tijdens het eerste consult wordt een diagnose gesteld en zullen de behandelmogelijkheden, prognoses en kosten besproken worden. Daarna maakt u een afspraak voor de daadwerkelijke behandeling. Na de behandeling worden per mail het behandelverslag en de röntgenfoto’s naar uw eigen tandarts gestuurd, zodat deze volledig op de hoogte is van de uitgevoerde behandeling. Één jaar later zult u nogmaals gezien worden tijdens een kort consult om te beoordelen of de behandeling effectief is geweest.

Meer informatie over een wortelkanaalbehandeling kunt u hier vinden.
Meer informatie over wortelkanaalbehandeling die herbehandeld moet worden, kunt u op de site van de NVVE vinden.

 

ERKEND-RGB-PNG-aangepast-formaat-nvve