Angsttandarts Amsterdam

Een angsttandarts helpt mensen die angstig zijn voor een tandartsbehandeling op een rustige en comfortabele manier. Vindt u het eng om de tandarts te bezoeken? Geen zorgen, tandartspraktijk Dental Factory in Amsterdam West heeft ruime ervaring met het behandelen van angstige cliënten. We luisteren, stellen u op uw gemak en nemen alle tijd om uw gebit pijnloos te controleren en te behandelen. We hebben begrip voor uw angst en houden rekening met uw wensen, zodat we samen stap voor stap de tandartsangst overwinnen.

  • Gespecialiseerd in het behandelen van angstige mensen
  • Duidelijke communicatie voor, tijdens en na de behandeling
  • Stap voor stap naar een angstvrije behandeling
  • Professionele en ervaren tandartsen
  • Computer geassisteerde anesthesie mogelijk

“Ik was zo bang voor de tandarts, dat ik eigenlijk nooit ging. Totdat iemand mij tipte over Dental Factory. Nu kom ik regelmatig bij de tandarts en merk ik dat mijn angst, met kleine stapjes, minder wordt.” – Nicole S. uit Amsterdam West

Onze tandartspraktijk

Dental Factory
Jan van Galenstraat 171
1056 BS Amsterdam

info@dentalfactory.nl
020 618 0074

Openingstijden

Maandag 08.00 – 21.30 uur
Dinsdag 08.00 – 21.30 uur
Woensdag 08.00 – 21.30 uur
Donderdag 08.00 – 21.30 uur
Vrijdag 08.00 – 17.30 uur
Zaterdag 09.00 – 16.00 uur
Zondag 09.00 – 16.00 uur

Periodieke controle bij angsttandarts

Voor het gezond houden van uw gebit is een regelmatig bezoek aan de tandarts belangrijk. Door angst kan het voorkomen dat u al langere tijd niet naar de tandarts gaat, waardoor uw gebitsproblemen mogelijk toenemen. De stap naar de tandarts wordt hierdoor steeds groter. Door periodieke controles uit te laten voeren door onze angsttandarts houden we de gezondheid van uw gebit continu in de gaten, behandelen we u waar nodig en verkleinen we de kans dat intensieve behandelingen nodig zijn.

De angstbehandeling

Bij een angstbehandeling hebben we extra tijd en aandacht voor u, zodat de behandeling voor u zo comfortabel mogelijk is. Duidelijke communicatie vinden we hierbij belangrijk. Vooraf bespreken we uw wensen, angst en klachten, zodat we hier rekening mee kunnen houden tijdens de behandeling. Voorafgaand aan en gedurende het gehele proces geven we duidelijk aan welke stappen we zetten, zodat u altijd op de hoogte bent. Een angstbehandeling bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: kennismaking met de tandarts

Nadat u een afspraak heeft gemaakt, komt u langs voor een kennismakingsgesprek. U ontmoet de tandarts en bespreekt uw wensen, angst en klachten. U krijgt een rondleiding door de praktijk en de tandarts maakt röntgenfoto’s van uw gebit. Hij legt uit welke behandelingen en mogelijkheden er zijn en stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op. Er vindt nog geen behandeling plaats, tenzij u last heeft van acute klachten.

Stap 2: de behandeling

Als u zich comfortabel genoeg voelt, starten we tijdens het tweede consult met de behandeling. Het is hierbij belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en er wederzijds vertrouwen is. We begrijpen dat u angst heeft en houden hier dan ook rekening mee tijdens de behandeling: we leggen duidelijk uit wat we doen, lassen voldoende pauzes in en monitoren uw lichamelijke toestand. U geeft zelf aan wanneer u een pauze nodig heeft, zodat ú tijdens de behandeling de controle houdt.

Stap 3: nazorg en vervolg

Na de eerste behandeling bespreekt de angsttandarts het vervolgtraject met u. Dit traject is niet alleen gericht op een goede mondgezondheid, maar ook op het verminderen van de angst. Zo helpen we u stap voor stap naar een gezond gebit en het overwinnen van de tandartsangst.

Verdovingen

Door de moderne technieken kunnen we tegenwoordig vrijwel iedere behandeling volledig pijnloos uitvoeren. Ter verdoving geeft de tandarts u tijdens de behandeling een klein prikje op de plaats van de ingreep, bijvoorbeeld bij het vullen van een gaatje of het trekken van een kies. Op deze manier is de behandeling volledig pijnloos.

The Wand: computer-geassisteerde anesthesie

Dental Factory werkt met een van de nieuwste technieken op het gebied van verdoving: computer-geassisteerde anesthesie. Door het gebruik van The Wand voor de verdoving merkt u nagenoeg niets van de behandeling. Deze manier van verdoven is vele malen comfortabeler, efficiënt en zorgt voor minder angst. Na de behandeling heeft u daarnaast geen last van een gevoelloos gezicht. In het eerste consult bespreekt de tandarts de mogelijkheden met u en licht hij de verdovingstechniek verder toe.

“Het is erg prettig dat de tandarts echt de tijd voor je neemt en je ook zelf mag aangeven als de tandarts even moet stoppen met de behandeling. Hierdoor had ik de controle, wat erg prettig was” – C. de Bakkenist uit Bos en Lommer

Oorzaak tandartsangst

Bang zijn voor de tandarts is niets om u voor te schamen. Tandartsangst komt bij bijna één miljoen Nederlanders voor, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Angst voor de tandarts kan voortkomen uit een eerdere, negatieve ervaring of te maken hebben met een specifieke angst voor pijn, naalden of om de controle te verliezen. Angst voor de tandarts kan ook overgenomen worden van ouders die angstig zijn voor een tandartsbezoek. Vertrouwen en een prettige ervaring bij de tandarts kunnen de angst verminderen.

Tips bij tandartsangst

Angst voor de tandarts kan erg vervelend zijn. We geven tips die u helpen bij het verminderen van de angst.

  • In angstige situaties is vertrouwen belangrijk. Ga naar een tandarts die u vertrouwt, maak kennis met elkaar en bespreek uw angst voordat u de behandeling laat uitvoeren.
  • Praten met anderen over uw tandartsangst en positieve tandartsbezoeken kan helpen de angst te verminderen.
  • Bedenk voor het gesprek met de tandarts goed wat u wel en niet prettig vindt en schrijf dit op. Zo weet u zeker dat u, ondanks de nervositeit, al uw wensen bespreekt.
  • Doe ontspanningsoefeningen voordat u een tandartsafspraak heeft.
  • Neem iemand die u vertrouwt mee naar het consult.

Kosten angsttandarts 2020

De kosten voor de angsttandarts zijn gelijk aan die van een regulier tandartsbezoek en worden landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De exacte kosten zijn afhankelijk van de benodigde behandeling. Voor een periodieke controle bij de angsttandarts houdt u de volgende bedragen aan:

Diagnostisch onderzoek
Periodieke controle (C11) € 22,16
Probleemgericht consult (C13) € 22,16
Preventieve mondzorg
Preventieve voorlichting en/of instructie, per 5 minuten (M01) € 13,07
Consult voor evaluatie van preventie, per 5 minuten (M02) € 13,07
Gebitsreiniging, per 5 minuten (M03) € 13,07
Verdoving
Plaatselijke verdoving (A15) € 7,58

Vergoeding

Voor jongeren tot 18 jaar wordt de periodieke controle bij de tandarts door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Vanaf 18 jaar vergoeden zorgverzekeraars de tandartskosten niet vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van uw verzekering en zorgverzekeraar worden de kosten vanuit een aanvullende tandartsverzekering wel vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over vergoeding van de behandeling.

Veelgestelde vragen

Voor welke behandelingen kan ik bij de angsttandarts terecht?

Een angsttandarts is een reguliere tandarts die ervaring heeft in het werken met angstige cliënten. Hierdoor kunt u voor alle mond- en tandheelkunde bij de angsttandarts terecht.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de angsttandarts?

Geef bij uw inschrijving aan dat u angstig bent en er meestal tegen opziet om naar de tandarts te gaan. We houden hier rekening mee en plannen eerst een kennismakingsgesprek met een van onze tandartsen in. Zo kunt u rustig een kijkje nemen in onze praktijk en uw wensen en angsten bespreken. Pas wanneer u er klaar voor bent, starten we een behandeling.

Angsttandarts in Amsterdam West

De gespecialiseerde angsttandarts van Dental Factory doet er alles aan om ervoor te zorgen dat u over uw tandartsangst heen komt. Wij nemen de tijd voor u en doorlopen de behandeling op een rustige en comfortabele manier. Maak dus een afspraak in onze praktijk in Amsterdam West. Wij zijn gevestigd aan de Jan van Galenstraat 171. Er zijn vaak voldoende parkeerplekken voor de deur. U betaalt dan wel € 4,50 per uur parkeerkosten (gemeentelijk tarief). De praktijk is ook goed bereikbaar met het OV vanaf Amsterdam Centraal (tram 13 en bus 18), station Sloterdijk (tram 12 en bus 15) en station Amsterdam Zuid (bus 15).

Maak een afspraak bij de angsttandarts

Schrijf u in als cliënt bij Dental Factory en wij doen er alles aan om u gerust te stellen tijdens de tandartsbehandeling en het gehele proces daaromheen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel 020 618 0074 of klik op een van onderstaande buttons.