Tandheelkundige behandelingen

Periodieke gebitscontrole

Tijdens de halfjaarlijkse gebitscontrole sporen we problemen aan uw gebit op en helpen we ze te voorkomen. We onderzoeken tijdens de controle de gezondheid van uw tanden, kiezen en tandvlees. Wij adviseren u om tweemaal per jaar in onze praktijk langs te komen voor de controleafspraak.

Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is van belang om uw tanden, kiezen en tandvlees optimaal gezond te houden. Onze preventieassistentes zijn er voor de preventie van gebitsproblemen. Ze geven u voorlichting over de beste verzorging van uw gebit. Onze mondhygiënistes pakken diepere gebitsproblemen aan. Maak twee keer per jaar een afspraak voor gebitsreiniging voor de beste mondgezondheid.

Wortelkanaalbehandeling

Tijdens een wortelkanaalbehandeling verwijderen we het ontstoken en dode tandweefsel uit uw wortelkanaal. De ontsteking kan ontstaan door een ophoping van bacteriën of een lekkende vulling. De tandarts reinigt het kanaal grondig en vult de ontstane ruimte op om zo een volgende ontsteking te voorkomen.

Kindertandheelkunde

Wij besteden extra tijd en aandacht aan de behandeling van het kindergebit. Omdat de meeste gaatjes op jonge leeftijd ontstaan, is het belangrijk om het kindergebit goed in de gaten te houden en zo goed mogelijk te beschermen tegen gaatjes. We leggen vooraf duidelijk onze werkzaamheden uit aan uw kind.

Tanden bleken

Uw tanden verkleuren soms sterk in de loop der jaren. Wanneer u zich hieraan stoort, kunnen wij ze voor u bleken. Een bleekbehandeling thuis of in onze praktijk is veilig en volledig pijnloos. U krijgt op een zeer effectieve manier uw natuurlijk witte tanden weer terug.

Facings

Met het plaatsen van facings passen wij de stand, kleur en vorm van uw tanden aan. Facings zijn zeer geschikt voor de reparatie van afgebroken tanden en kiezen. De schildjes van composiet of porselein plaatsen we over uw eigen tanden heen. Hierdoor beschadigen we ze niet.

Klikgebit

Soms is de houvast van een normale gebitsprothese onvoldoende en gaat deze klapperen en schuiven. Als uw kunstgebit niet goed blijft zitten, kunnen we ervoor kiezen om een klikgebit aan te meten. Voor een klikgebit plaatsen we implantaten in uw kaakbot waar we vervolgens het klikgebit op vastklikken.

Kroon en brugwerk

Met kronen en bruggen restaureren we afgebroken of ontbrekende tanden en kiezen. Een kroon plaatsen we als een schild over een bestaande tand of kies. Is in uw mond een gat ontstaan door een ontbrekend gebitselement? We vullen deze lege ruimte dan eenvoudig op met een brug.

Kunstgebit

Ons vakkundige tandheelkundig team is gespecialiseerd in de ontwikkeling van kunstgebitten en gebitsprotheses. Bij het maken houdt de tandarts rekening met uw huidige gebit en de natuurlijke uitstraling van het kunstgebit of de gebitsprothese. Prettig draagcomfort staat hierbij centraal.

Angst voor de tandarts

Veel mensen zijn angstig of gespannen voorafgaand aan een tandartsbezoek. Ons ervaren team is gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met angst voor de tandarts. We stellen u op uw gemak, luisteren naar uw angst en wensen en communiceren duidelijk over de behandeling. Samen overwinnen we uw tandartsangst.

CEREC

Voor het plaatsen van kronen of bruggen dient u meestal minimaal twee keer langs te komen, maar met de computergestuurde CEREC-technologie vervaardigt de tandarts tandvervangingen van keramiek al in één behandeling. Hierdoor heeft u geen noodvoorziening nodig na een afgebroken of uitgeslagen tand.

Spoed tandarts

We houden in onze planning altijd ruimte voor spoedgevallen, zoals acute pijngevallen of afgebroken, uitgevallen of loszittende tanden na een ongeval. Bestaande en nieuwe cliënten helpen we bij Tandartspraktijk Jan van Galen in Amsterdam zo snel mogelijk. Ook buiten openingstijden zijn we bereikbaar voor spoedgevallen.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een periodieke controle of een van onze andere tandheelkundige behandelingen? Wij plannen graag op korte termijn een afspraak voor u in.